Aromax Makadámdióolaj 50ml

Aromax Makadámdióolaj 50ml

1 192 Ft-tól 13 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

0% áfát tartalmazó ajánlatok

Termékleírás
Kiszerelés 50 ml

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Javasolt alkalmazás: száraz, érzékeny bőr ápolására Az Ausztráliában honos hármaslevelű makadámdió (Macadamia ternifolia) csonthéjtól megszabadított, zsíros olajban rendkívül gazdag terméséből előállított olaj (Macadamiae oleum), mely sajátos összetételének köszönhetően kiváló bőrpuhító, bőrnedvesítő és a bőrgyulladások okozta bőrfeszülést csökkentő hatású. Az olaj mintegy 80%-át két telítetlen zsírsav (illetve ezek észtere) adja, az olajsav és a palmitoleinsav. Mindkettő alkotórésze a bőrünk védelmében fontos szerepet betöltő faggyúnak. Különösen kedvező tulajdonsága, hogy az avasodás folyamatának hosszú ideig ellenáll, ezért eltarthatósága körülbelül kétszerese a többi, gyakran használt zsíros olajénak. A makadámdió olaját horzsolások és terhességi csíkok eltüntetésére, várandósok és babák bőrének ápolására, a bőr öregedési folyamatának lassítására, illetve a bőrvörösség mérséklésére alkalmas kozmetikai készítmények alkotórészeként, valamint napozószerek és dekorkozmetikumok összetevőjeként lehet eredményesen felhasználni. Sajátos összetételének köszönhetően kiváló bőrpuhító, bőrnedvesítő és a bőrgyulladások okozta bőrfeszülést csökkentő hatású. Makadámdió A makadámdiót a világ legfinomabb diójának tartják. Valóban, a dió kellemesen puha, majdnem krémes állagú, intenzív ízű mag, mely nem véletlenül az ínyencek kedvenc diója. Mindez pedig szerencsés módon még nagyon sok egészséges tulajdonsággal is párosul. A makadámdió minden más természetes növénynél magasabb arányban tartalmazza az egyszeresen telítetlen zsírsavakat („egészséges zsírok). Magas a rosttartalma, koleszterin mentes és diétákban kívánatos vitaminokban gazdag. Számos tudományos kísérlet bizonyította már, hogy a makadámdió fogyasztásával csökkenthetjük a vér koleszterin szintjét, valamint csökkenti a szívinfarktus előfordulásának gyakoriságát is. A makadámdió jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz. A fehérje fontos része étrendünknek, hiszen szervezetünk fő építőeleme. Megtalálható izmainkban, szöveteinkben, hajunkban, körmünkben, része vérünknek, és még számos igen lényeges feladatot lát el. Az élelmi rostok jóllakottságérzést idéznek elő, illetve csökkentik az éhségérzetet, ezáltal diétákban hozzájárulhatnak a testsúlycsökkenéshez. Az oldhatatlan, a szervezetben fel nem szívódó rostok segítik az anyagcserét, a salakanyagok kiürülését a szervezetből, és jótékony hatással vannak a bélrendszer működésére. Szerepet játszanak a szív és érrendszeri betegségek, a rák és a cukorbetegség kockázatának csökkentésében, valamint emelik a vér (jótékony) koleszterin-szintjét. Az elnevezés egy gyűjtőfogalom, amely a növényekben rejlő tápanyagokra, kémiai vegyületekre utal. Valamennyi színes fitonutriens antioxidáns tulajdonságú, de legtöbbjük élettani hatása ennél jóval összetettebb. Számos kutatási eredmény támasztja alá, hogy immunserkentő, gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. A makadámdióban a polifenolok, amino savak, szelén, flavonolok és fitosterolok osztályába tartozó vegyületek találhatóak meg. A makadámdióban megtalálható zsírsavak túlnyomó részt egyszeresen telítetlenek, melyeket gyakran „egészséges zsírok néven is említünk. A makadámdió nagyobb százalékban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírokat, mint bármely másik természetes termék. Alacsony viszont a káros telített zsírsavtartalma, és a többszörösen telítetlen zsírsavtartalma is. Egy diétában alapvetően jó elképzelés lenne a kevesebb zsír fogyasztása, de az elfogyasztott zsír fajtája mégis sokkal fontosabb, mint a mennyisége. A mértékletesen fogyasztott zsír a jóllakottság érzést idéz elő, valamint hosszútávon fenntartható eredményeket hoz egy diétában. Az alacsony zsírmennyiséggel végzett diéták eredményei pedig nehezen fenntarthatók. A mediterrán diéta során a szervezetbe bevitt energia 40%-át zsírok biztosítják, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zsírt fogyasztunk. A makadámdió abban a kitüntetett helyzetben van, hogy 22%-ban tartalmazza az omega-7 palmitoleinsavat, ezáltal természetes alternatívája a vidraolajnak, (mely egyébként csak 17%-ban tartalmazza azt). A viszonylag magas zsírsavtartalma és a magas oxidatív stabilitása miatt a makadámdió keresetté vált a kozmetikai iparban, azon belül is a bőrgyógyászati termékek gyártásánál. www. macadamias. org Így is ismerheti: Makadámdióolaj 50 ml, Makadámdióolaj50ml
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^